Welkom bij deze aller, aller, aller eerst blog van de mij.

En omdat dit de aller eerste blog is vind ik het écht ENORM spannend! En ondanks dat het weer een flinke stap buiten mijn comfortzone is, heb ik er echt super veel zin in, om dit nieuwe avontuur aan te gaan.

En omdat dit de eerste blog is zal het in het begin natuurlijk nog wat piepen en kraken. En nog een beetje stroef verlopen of misschien een beetje saai zijn.

Sorry daarvoor! Ik hoop dat je me daar de credits voor wilt geven?

Maar dat zal iedere blog wel steeds beter en beter worden!

En in deze eerste blog wil ik het hebben over Wie, Wat en Waarom deze blog?

Want, Wie ben ik nou eigenlijk? Ik ben Remko Beekman. Ik ben 41 jaar en geboren in Rotterdam.

Ik ben vader van 2 hele mooie en gezonde dochters.

Ik heb alweer bijna 7 jaar een hele gelukkige relatie met mijn vriendin Esther.

We hebben samen geen kinderen, maar wel een zeer harige zoon op 4 poten die luistert naar de naam HUGO. En dat is een labrador van bijna 1 jaar oud.

En met elkaar wonen we in het bourgondische Brabant in de buurt van Breda.

Hoe is die ‘sociale angst stoornis’ bij mij begonnen?

Als kind zijnde was ik altijd al wel wat ‘angstig’ en ‘onzeker’ in het bijzijn van andere mensen. Maar het was het voorjaar van 2004 dat ik op een dag op mijn werk voor het eerst een echte ‘paniek aanval’ kreeg.

Ik zal nooit vergeten dat ik me vanuit het niets in één keer heel erg angstig en onzeker begon te voelen en het zweet me letterlijk uitbrak, nadat mijn collega iets aan mij vroeg.

Wat hij vroeg ging écht geheel aan me voorbij! Maar wat ik nog wél heel goed weet: is dat het zweet me écht uitbrak en ik wist niet meer wat ik moest zeggen of doen. En mijn collega keek me aan of dat ik gek aan het worden was.

Na verloop van tijd appte dat gevoel gelukkig weer weg, maar ik wist niet wat me op dat moment overkwam.

Enige tijd later op een avondje van een kennis, die toen der tijd in gezonde voeding deed, kreeg ik mijn tweede paniek aanval.

Ik zat in een bomvolle huiskamer met allemaal andere mensen. En vanuit het niets kwam weer dat angstige en onzekere gevoel omhoog zetten.

Het zweet brak me weer uit, mijn oren begonnen te suizen, alles begon te draaien en ik was heel erg bang dat andere mensen iets aan me zouden zien.

Dat was voor mij het begin van mijn ‘sociale angst stoornis’.

In de loop van dat jaar (2004) kreeg ik steeds vaker van die soort ‘paniek aanvallen’, wanneer ik in de buurt van andere mensen was.

Ik maakte me steeds vaker zorgen over wat andere mensen van mij zouden denken. Zo was ik vaak bang dat ze me stom en raar zouden vinden. En…

 • Dat andere mensen me niet leuk of aardig genoeg zouden vinden
 • Ik durfde ook nooit NEE te zeggen.
 • Ik durfde mijn grenzen niet aan te geven.
 • Ik voelde me ongemakkelijk bij andere collega’s.
 • Ik durfde mezelf niet meer te zijn.
 • Ik durfde in mijn relatie mezelf niet meer te zijn.

En ik had een scala aan belemmerende overtuigingen! Zo dacht ik altijd…

 • Dat ik zelf niet goed genoeg was.
 • Dat wat ik ook deed NOOIT goed genoeg was
 • Dat ik niks kon.
 • Dat ik ALTIJD andermans bevestiging nodig had.

En ik was altijd bang dat andere mensen mij dom of niet slim genoeg zouden vinden.

Ik wilde ook altijd graag ergens bij horen. Ik wilde dat andere mensen in mijn omgeving me stoer en leuk zouden vinden. Dat ze met me konden lachen en ik waaide altijd met alle winden mee, maar JUIST daardoor werd ik steeds angstiger en onzekerder, omdat ik de verbinding met mezelf steeds verder kwijt raakte, bleef dat gevoel groeien en nam dat op een gegeven moment écht de overhand.

Hierdoor raakte ik depressief en werden mijn ‘sociale angst’ klachten steeds erger!

Dit werd op een gegeven moment zo erg dat ik écht dringend hulp nodig had.

Hierdoor heb ik vervolgens jarenlang rond gedwaald in de reguliere hulp, zonder écht resultaat behaald te hebben.

En omdat ik mezelf er toen der tijd ontzettend voor schaamde en vanuit mijn vriendenkring en relatie géén begrip kreeg, heb ik hier vervolgens jarenlang mee geworsteld.

Uiteindelijk na zoveel jaar geworsteld te hebben, heb ik in 2012 de beslissing gemaakt dat ik het over een andere boeg wilde gooien. Ondanks dat heel mijn omgeving (inclusief mijn toenmalige vriendin) mij ervan probeerde te overtuigen dat dit het is! Dat dit het leven is zoals het hoort.

Zo kreeg ik bijvoorbeeld te horen:

 • Wees toch eens tevreden
 •  Je hebt het toch goed
 • Je hebt een mooi huis
 • Je hebt een goed betaalde baan
 • Je kan 2 keer per jaar op vakantie
 • Je kan doen en laten wat je wilt

Aan de ene kant neigde ik te geloven dat het allemaal zo zou horen, maar aan de andere kant had ik sterk het gevoel en het verlangen dat er meer moest zijn dan mezelf continu angstig, onzeker en ongelukkig te voelen in zowel mijn werk als mijn relaties.

En zo ben ik in 2013 bij mijn eerste seminar terecht gekomen. En leerde ik de wereld van persoonlijke ontwikkeling, coaching en NLP kennen.

En tijdens dat seminar ontdekte ik om keuzes te maken die ‘goed voelen’ voor mij. Dus géén keuzes meer maken die goed zouden zijn volgens mijn omgeving. Maar dus écht keuzes leren maken die goed voelen voor mij.

Want wanneer je ‘angstig’ en ‘onzeker’ voelt, dan laat je je heel erg makkelijk leiden door wat andere mensen ervan denken.

Door mijn sociale angst zat ik zowel op mijn werk als in mijn privé leven in een crisis. En omdat ik al jarenlang dagelijks met buikpijn naar mijn werk ging, was dat de eerste belangrijke keuze die dus goed voelde voor mij.

Namelijk:

Om mezelf te laten ontslaan!

Ik ben met een bonkend hart van de zenuwen naar mijn baas gestapt en heb gevraagd of dat hij mij alsjeblieft wilde ontslaan, omdat ik daar steeds ongelukkiger werd.

Ik werkte op dat moment als timmerman in de bouw. En omdat ik me steeds ‘angstiger’ en ‘onzekerder’ begon te voelen, haalde ik ook steeds minder voldoening uit mijn werk.

Daardoor had ik ook een steeds slechter contact met mijn collega’s. Werd ik ook steeds vaker gepest, want mijn collega’s hadden écht wel in de gaten dat het steeds slechter met me ging en ik dus een makkelijke prooi was om te pesten.

Dus de eerste belangrijke stap voor mij, was weggaan uit die negatieve omgeving!

En het was voor mij zo’n grote opluchting om niet meer dagelijks naar die negatieve omgeving te hoeven, dat kan ik je bijna niet uitleggen.

Ik voelde me sowieso al nooit écht op mijn plaats in de bouw. Ik was daar gewoon het type niet voor!

De tweede belangrijke stap in het OVERWINNEN van mijn ‘sociale angst’ was het beëindigen van mijn relatie, want ook daar werd ik steeds ongelukkiger in. Het heeft me nog wel lange tijd tegen gehouden om definitief de knoop door te hakken, omdat ik werd tegengehouden door allerlei doemscenario’s over wat de gevolgen allemaal zouden ‘kunnen’ zijn.

 • Dat ik bijvoorbeeld NOOIT meer een andere relatie zou krijgen.
 • Dat ik géén vrienden meer over zou houden.
 • Dat ik mijn kinderen nooit meer zou zien.
 • Dat ik het huis met verlies zou moeten verkopen
 • Dat ik financiële problemen zou krijgen.
 • Er werd me een schuld gevoel aangepraat door mensen uit mijn omgeving, die mij vertelde om het vooral NIET te doen!

Want wat ik al eerder zei: het waren die zelfde mensen die mij ervan probeerde te overtuigen dat ik…

 • Het toch goed had.
 • Tevreden moest zijn met wat ik had.
 • Blij moest zijn dat ik 2 keer per jaar op vakantie kan.
 • En dat ik kan kopen en doen wat ik maar wil.

En dat is ook wat me jarenlang heeft tegengehouden, maar ergens wist ik dat het NIET normaal is om op die manier angstig, onzeker en ongelukkig in een relatie te zitten.

En uiteindelijk wilde ik ook het goede voorbeeld aan mijn 2 kinderen geven! Want wat hebben zij eraan als ze één van hun ouders ongelukkig zien en dat ze gaan denken dat dit zo hoort?

Maar uiteindelijk heb ik toch de beslissing gemaakt: NU DOE IK HET!

Nu hak ik de knoop door!

En dat gaf mij ook weer zo’n grote opluchting! Dat ik me dus niet meer dagelijks anders hoefde te gedragen als dat ik écht ben. Dat ik daardoor nóg meer de ruimte kreeg om lekker mezelf te kunnen zijn.

En NOOIT is er één van de gedachtes die mij lang hebben tegengehouden, uitgekomen!

En ik zeg hier niet mee dat jij ook dezelfde beslissingen als ik moet maken! Maar dit waren wél de keuzes die IK moest maken om verder te kunnen komen. Om mezelf verder te kunnen ontwikkelen, want ik liet het zelf gebeuren dat mijn omgeving mij klein hield, dus ik was er ook zelf verantwoordelijk voor om hier iets aan te doen of te veranderen.

Want een ‘sociale angst stoornis’ heeft écht niet alleen maar met je jeugd te maken! De mensen waarmee jij je op dit moment mee omringd, zijn medeverantwoordelijk hoe jij je nu voelt en hoe je in het leven staat.

En nadat ik een aantal maanden later voor het eerst koffie ben gaan drinken met een vrouw die ik had leren kennen op dat seminar, is dat ook de vrouw geworden waar ik nu alweer bijna 7 jaar een hele gelukkige relatie mee heb.

En door haar raakte ik nóg meer betrokken bij persoonlijke ontwikkeling, omdat zij daar ook mee bezig was.

Toen was het weer een aantal jaar later (het was het voorjaar 2017). En ik zat door mijn ‘sociale angst stoornis’ weer eens in de ziektewet, omdat ik het niet meer trok.

Omdat ik ook bij mijn nieuwe werkgever, waar ik het in de eerste jaren écht wel naar mijn zin had, en dus ook bijna géén last had van die sociale angst, begon ik weer dezelfde klachten te krijgen als een aantal jaar daarvoor.

En zo ontdekte ik een bepaald patroon bij mezelf.

 • Zo werd ik weer steeds ‘angstiger’ en ‘onzekerder’ in het bijzijn van andere mensen.
 • Raakte ik mezelf weer steeds verder kwijt.
 • Werd ik ook weer depressief.
 • Was ik steeds vaker boos en geïrriteerd naar de mensen om me heen, die JUIST zo belangrijk voor me zijn.
 • Was ik niet meer die leuke vader voor mijn 2 kinderen.
 • En was ik ook géén leuke partner meer voor mijn vriendin.
 • En stond onze relatie onder ENORME druk.

En op dat moment maakte ik voor mezelf de beslissing: DIT NOOIT MEER!

En nadat ik op een dag aan mijn vriendin vroeg of dat zij wel eens van de naam ‘Tony Robbins’ had gehoord? En zij mij over de documentaire “I am Not Your Guru!”op Netflix vertelde, is bij mij de ‘knop’ na het zien van die documantaire, volledig omgegaan!

En heb ik de beslissing gemaakt om eerst mezelf er hélemaal bovenop te helpen en daarna andere mensen met ‘sociale angst’ te helpen d.m.v. coaching.

Je kent vast de uitdrukking wel ‘toeval bestaat niet’.

Omdat ik de laatste jaren steeds meer lichamelijke gebreken begon te krijgen, viel 2 jaar geleden alles op zijn plaats, nadat ik aan mijn linker schouder was geopereerd. En dat na de operatie de arts naar mij toe kwam met de mededeling: “dat ik heel snel ander werk moet gaan doen, want anders ben je binnen 2 jaar gehandicapt door overmatig slijtage aan mijn knieën en schouders!”

En dat hij verder niks meer voor me kon doen. En dat ik per direct moet stoppen met zwaar lichamelijk werk, wat ik op dat moment nog deed als monteur zijnde.

Daardoor viel 2 jaar geleden dus eigenlijk alles samen en wilde ik graag opgeleid worden tot coach. Om andere mensen te helpen die met de zelfde problemen rondlopen als waar ik 13 jaar lang mee heb geworsteld.

Namelijk: sociale angst!

De drang om andere mensen met deze psychische aandoening te helpen is bij mij zo groot. Omdat ik zelf jarenlang op zoek ben geweest naar goede hulp. Ik heb tal van psychologen, psychiaters, therapieën, medicatie en andere manieren van reguliere hulp gevolgd. En NOOIT voelde ik me hierdoor geholpen.

En nu ik ontdekt heb dat ik d.m.v. persoonlijke ontwikkeling en coaching wél geholpen ben is het mijn PASSIE geworden om anderen hiermee te helpen.

In de volgende blogs ga ik je met mijn persoonlijk verhaal, stap voor stap uitleggen hoe je met persoonlijke ontwikkeling en coaching over je ‘sociale angst’ heen gaat komen.

En ga ik het over relaties, vriendschappen, werk, voeding, lifestyle en nog veel meer hebben.

Mocht je in de tussentijd nog meer over mij willen weten? Ga dan naar mijn website www.remko-beekman.nl/socialeangstcoach

Ik zou het ook super leuk vinden als je mij op Instagram wilt volgen. Je kunt mij vinden als @socialeangstcoach

En ook mijn nieuwste Instagram pagina die ik speciaal voor mijn nieuwe podcast heb gemaakt is: @socialeangstcoachpodcast

Je kunt daarin vragen stellen waar je graag meer over zou willen weten. Is er een onderwerp waar je meer over zou willen horen? Laat me dat weten door in de chat je vraag naar mij te sturen. En die neem ik dan mee in de volgende podcast.

En mochten we nog niet connected zijn via LinkedIn zou ik het ook heel erg leuk vinden om daar ook even met je te connecten. Je kunt me daar vinden onder Remko Beekman|Sociale Angst Coach.

En stuur ik je mijn nieuwste E-book “111 Inzichten waarmee je diepere connecties met de mensen om je heen krijgt!” gratis naar je op.