Persoonlijke ontwikkeling

Nadat ik in 2012 in aanraking ben gekomen met persoonlijke ontwikkeling, ben ik steeds vaker de opgedane kennis en technieken gaan toepassen in mijn dagelijks leven, om mijzelf meer sturing te geven. Naarmate ik steeds meer bedreven raakte in deze materie, visualiseerde ik steeds vaker hoe ik mijn mooiste leven graag voor me zag. Toen ik mezelf steeds verder ging verdiepen in persoonlijke ontwikkeling zag ik ook het plaatje in mijn hoofd steeds duidelijker worden over hoe ik zou zijn zonder mijn klachten.

VERBEELDINGSKRACHT

Een van de bekendste zinnen van Walt Disney is: “Als je het kunt dromen, kun je het waarmaken”. Napoleon Hill citeert in Think and Grow Rich: “Wat je kunt bedenken kun je waarmaken”. Bob Proctor, de grote grijze man uit de film The Secret (2006) zegt ook: “Als je het kunt zien in je hoofd, kun je het vast houden in je hand”. Zelfs Buddha vertelt in zijn lessen dat we worden gevormd vanuit onze gedachten. Een van Einsteins bekendste uitspraken is: “Verbeeldingskracht is belangrijker dan kennis”.

Wanneer ik terug denk aan waar ik 15 jaar geleden stond: 25 jaar oud, ongezonde levensstijl en ontzettend onzeker. Ik was een jonge man die in angst, twijfel en onzekerheid leefde. Ondanks de vele reguliere hulp die ik volgde, raakte ik door mijn klachten de verbinding met mezelf steeds verder kwijt. Ik wist niet meer wie ik was en maakte daardoor veel foute keuzes.

Ik heb er in de afgelopen 15 jaar alles aan gedaan om mijn klachten aan te pakken, en nú met succes. Door persoonlijke ontwikkeling en coaching ben ik nu een man die zelfverzekerd en krachtig in het leven staat.

Wanneer je jezelf laat coachen en gaat verdiepen in persoonlijke ontwikkeling ga je in één jaar tijd kennis, inzichten en technieken leren die een gemiddeld persoon in 10 jaar tijd nooit zal leren.